Agfa Graphics toont op World Publishing Expo hoe zijn ECO3- drukvoorbereidingsoplossingen krantendrukkers winstgevender maken

Op de IFRA World Publishing Expo 2018 (van 9 tot 11 oktober in Berlijn), legt Agfa Graphics de focus op zijn ECO³- drukvoorbereidingsoplossingen die de activiteiten van krantendrukkers economischer, ecologischer en gemakkelijker maken. In de schijnwerpers staan de onlangs gelanceerde drukplaat Avatar V-ZH, de clean-out-machine Attiro ZH en de recentste versie van de workflowsoftware Arkitex Production.

Agfa Graphics’ initiatief ECO3 boekt sinds zijn lancering heel wat succes in de commerciële drukmarkt. Het bedrijf heeft nu dezelfde principes toegepast op de krantenproductie om deze ecologischer en kostenefficiënter te maken, met systemen die gemakkelijker te bedienen en onderhouden zijn.

 

 

ECO3 speelt in op de hedendaagse uitdagingen van de krantendrukkers

Wij volgen de tendensen in de krantendrukbranche op de voet”, zegt Rainer Kirschke, Market Manager Newspapers bij Agfa Graphics. “Wij zien hoe kranten de drukvoorbereiding en de druk zelf integreren, kosten verminderen en hun productiecapaciteit optimaal benutten, terwijl ze gelijktijdig de branche meer vanuit ecologisch standpunt benaderen. In de praktijk zijn voor die veranderingen compactere apparatuur en perfect gestroomlijnde processen nodig, zodat zelfs onbemande productie mogelijk is. Ook minder afval, minimaal machineonderhoud en breed inzetbare drukpersen spelen daar een belangrijke rol in. Wij investeren in oplossingen die inhaken op die behoeften en helpen krantendrukkers winstgevend te blijven.”

Het ECO3-aanbod bestaat uit talloze software-,  hardware- en verbruiksoplossingen  die meerwaarde bieden aan drukpersen voor kranten. Op de IFRA World Publishing Expo zijn de schijnwerpers gericht op de onlangs gelanceerde drukplaat Avatar V-ZH, de clean-out-machine Attiro ZH en de recentste versie van de workflow- en RIP-software Arkitex Production.

 

Drukplaten Avatar V-ZH en clean-outmachine Attiro ZH

De chemievrije Avatar V-ZH is een stabiele, lineaire plaat die niet voorverwarmd hoeft te worden, waardoor de CAPEX en het energieverbruik van de drukpers zakt en minder productieruimte nodig is. Het opstarten gaat sneller en er ontstaat minder afval tijdens de voorbereiding. De plaat biedt bovendien erg hoog beeldcontrast na de clean-out, is compatibel met daglicht, heel krasbestendig en enorm stevig op de drukpers. Zij kan worden gebruikt met zowel conventionele als UV-inkt.

Avatar V-ZH is des te aantrekkelijker in combinatie met de nieuwe, snelle, onderhoudsvriendelijke clean-out-machine Attiro ZH. Deze machine verbruikt erg weinig gom, heeft een bad met een lange levensduur en is zeer onderhoudsvriendelijk.

 

 

Arkitex Production RIP v12 en Arkitex Production workflow 3.0

In de stand van Agfa Graphics krijgen de bezoekers een demo te zien van de laatste versies van Agfa Graphics’ toonaangevende plaatproductieworkflow- en RIP-software.

 

Arkitex Production v3 omvat een aantal kernfuncties die de werking van de drukkerij verbeteren, de planning vereenvoudigen en de workflow flexibeler maken voor grote en kleine krantendrukkers:

  • Duidelijk overzicht van de opdrachten – Met een duidelijk overzicht van de ingeplande platen en hun status kunnen de plaatmakers en drukkers gemakkelijker focussen op wat ze nodig hebben voor de volgende oplage.
  • Onberispelijke drukresultaten – De software helpt tot perfecte registratie te komen door uitwaaiering en ongewenste uitzetting van papier op de drukpers te compenseren, terwijl de plaat wordt belicht.
  • Vereenvoudigde planning – Plaatmarkeringen kunnen nu geplaatst worden op basis van logica, wat bijzonder handig is om bijvoorbeeld valse spreads te drukken. Formaatwit, zoals kleurenbalken tussen pagina’s, kan zo worden ingesteld dat het alleen verschijnt wanneer de pagina’s niet doorlopen in de rugmarge. Dit soort automatisering vereenvoudigt de plaatopmaak en het planningsproces.
  • Tijdwinst – Dankzij de verbeterde logica voor plaatordening kan de drukker platen belichten in bepaalde groepen en in een specifieke volgorde binnen die groepen. Op die manier ontvangen de plaatmakers en drukpersbedieners stapels platen die reeds klaar zijn om op de drukpers te worden geladen. Handmatig sorteren wat erg tijdrovend is, is niet meer nodig.

 

Arkitex Production v3 is uniek omdat het al die functies samenbrengt in één systeem. Met deze cloudgebaseerde oplossing kunnen zowel grote als kleine drukkers hun kapitaal- en IT-kosten drukken.

Arkitex Production RIP v12 zal ook gelanceerd worden op WPE. Deze nieuwe versie ondersteunt PDF 2.0, wat bijzonder relevant is voor krantendrukkers die pdf-bestanden van derde partijen moeten verwerken.

 

Bezoek Agfa Graphics op de IFRA World Publishing Expo: Hall 21a, F.02.

Berichttags

Like of deel op Social Media

  •  
  •  
  •  
  •