Cookie en privacyverklaring

BELANGRIJK!!

Voor de functionaliteit (basisfunctionaliteit, statistieken, Q&A en reacties) en veiligheid (beveiliging en anti-spam) van de website, is het nodig dat we bepaalde persoonsgegevens vastleggen èn delen met third parties zoals naam, email en IP-adres. Voor het inloggen met behulp van Facebook en Twitter, worden er ook gegevens uitgewisseld met Facebook en Twitter.

Indien je niet akkoord gaat met het uitwisselen van persoonsgebonden gegevens, kun je geen gebruik maken van de volgende functies:

  • Een Grafisch Forum account aanmaken
  • Inloggen met de Facebook of Twitter-integratie
  • Q&A vragen stellen
  • Reageren op Q&A vragen
  • Reageren op artikelen

 

Cookies

Deze website plaatst Cookies. Deze kleine voorkeursbestandjes zijn nodig om:

  • Bijhouden van uw Cookievoorkeuren (UK Cookie Consent Cookies)
  • Bepaalde basisfunctionaliteiten van de website te laten werken (WordPress Cookies)
  • Het Q&A gedeelte te kunnen laten werken (DWQA Cookies)
  • Anonieme statistieken te kunnen verzamelen (PK Cookies)

Tijdens het voor de eerste keer bezoeken van deze website, krijgt u de keuze om te kiezen welk niveau Cookies u wilt toestaan. Door bepaalde Cookies te weigeren, bestaat de kans dat bepaalde opties niet 100% functioneel zijn.

 

Privacy

Deze website verzamelt zelf de volgende persoonsgegevens:

  • Naam
  • Email
  • IP-Adres

Deze gegevens zijn nodig voor de werking van de website en tevens om in het geval van (juridische) geschillen te kunnen overhandigen aan de daartoe bevoegde instanties.

Voor de rest wordt, vanwege de geboden functionaliteit, persoonsgegevens uitgewisseld met Automattic, Youtube (Google), Twitter en Facebook.

 

Gebruikersstatistieken

Deze website gebruikt het platform Matomo voor het verzamelen van gebruikersstatistieken. Volledig in overeenstemming met de AVG/GDPR wetgeving, worden IP-adressen 2 byte geanonimiseerd (voorbeeld 192.168.xxx.xxx) waardoor deze op geen enkele wijze gelinkt kunnen worden aan personen of exacte locaties. De logbestanden worden iedere 180 dagen automatisch gewist.

Mocht u ook niet willen dat wij anonieme data verzamelen, gebruik dan de Do-Not-Track functionaliteit van uw browser. Let wel op dat als u cookies verwijdert van uw computer, ook deze Do-Not-Track cookie niet meer actief is.

 

Logbestanden webserver

De logbestanden van de webserver van onze hostingpartij, slaan volledige IP-adressen op en worden na 5 dagen automatisch overschreven. Deze logbestanden worden uitsluitend gebruikt in geval van foutopsporing of extreem misbruik.

 

Recht op inzage, aanpassen en verwijderen data

Volgens de richtlijnen van de AVG/GDPR wetgeving heeft u recht op inzage, aanpassing en verwijderen van uw persoonsgegevens verzameld door deze website.

Mocht u een verzoek willen indienen, doet u dat door een email te sturen aan info@grafischforum.nl met daarbij alle relevante informatie (Naam, Emailadres en bijbehorend IP-Adres) waarmee wij een query op onze database kunnen loslaten.

 

Contactpersoon t.b.v. inzage, aanpassing, verwijderen en opvragen data

In overeenstemming met de AVG/GDPR wetgeving, onderstaand de contactgegevens van de verantwoordelijke eigenaar en Data Protection Officer van deze website:

B. de Vreede, info@grafischforum.nl

 

Recht om een klacht in te dienen

In overeenstemming met de AVG/GDPR wetgeving, heeft u het recht een klacht in te dienen tegen de website welke uw persoonsgegevens verwerkt.

U kunt zich hiervoor richten aan B. de Vreede info@grafischforum.nl of de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Beveiliging en datalekken

Deze website maakt gebruik van beveiligingssoftware om oneigenlijke inlogpogingen op basis van IP-adres en aantal pogingen binnen een bepaalde tijd  af te weren. Tevens wordt er gebruik gemaakt van Lokale Brute Force Attack settings, een wereldwijde Brute Force Network Attack Database om bekende IP-adressen direct al uit te sluiten en de HackRepair.com database. Bronnen waaruit bekend is dat veel hackpogingen ondernomen worden, zijn op basis van IP-adres geblokkeerd op serverniveau. Bij oneigenlijke handelingen zoals inlogpogingen en bestandswijzigingen, wordt het volledige IP-adres gelogd en gemeld aan de websitebeheerder. In geval van bewijsbaar, ernstig misbruik, wordt dit IP-adres aan de verantwoordelijke instanties overhandigd.

Tevens is er een maandelijks protocol waarbij gekeken wordt naar updates voor de website en plugins en de beveiligings-logdata extra bekeken wordt.

In overeenstemming met de AVG/GDPR wetgeving, worden datalekken van persoonsgegevens gemeld aan de autoriteiten en gebruikers door de eigenaar van deze website.