De overstap van offset naar digitaal printen met de Ricoh Pro™ VC70000

Ricoh introduceert de Pro VC70000, een nieuwe aanvulling op het inkjetportfolio van Ricoh. Het nieuwe rotatieve systeem versnelt de overstap van offset naar digitaal printen; met de Ricoh Pro VC70000 kunnen grafimediabedrijven producten ontwikkelen in een kwaliteit die doorgaans van offset drukpersen wordt verwacht. Daarnaast heeft Ricoh nieuwe inkten ontwikkeld waarmee tot 40 procent bespaard kan worden op papierkosten.

 

 

De Ricoh Pro VC70000 biedt meerdere elementen die inkjetprinten aantrekkelijker maakt:

  • Een nieuw systeem voor een uitstekende droogcapaciteit;
  • Nieuwe in- en uitgangsmodules met ruimtebesparende voordelen;
  • Snelheden tot 150 meter per minuut en een productie van bijna 130.000 A4-afdrukken per uur;
  • De nieuwste piëzoprintkoppen printen met een resolutie tot 1200 x 1200 dpi op niet-gecoate, offset-gecoate, inkjet-behandelde of inkjet-gecoate papiersoorten.

 

“We krijgen voortdurend van klanten te horen dat ze op zoek zijn naar oplossingen met lagere kosten, een hogere kwaliteit en een verhoogde productiviteit. Met de introductie van de Ricoh Pro VC70000 spelen wij in op deze behoeften”, zegt Sander Sondaal, Directeur Commercial and Industrial Printing Group, Ricoh Nederland. “Grafimediabedrijven worden met het nieuwe platform en de nieuwe inkten geholpen om sneller over te stappen naar digitaal printen. Daar zijn we van overtuigd en dit is dan ook een belangrijke doorbraak.”

 

De ontwikkelde inkten kunnen zich meten met de offsetinkten, dankzij hun mediaveelzijdigheid en geschiktheid voor glanzend gecoate papiersoorten. Ze zijn ontworpen om zowel het productiesysteem veelzijdiger en zuiniger te maken als om het kleurengamma te verbeteren. Grafimediabedrijven kunnen dankzij de inkten sneller printen, met kortere voorbereidingstijden en op een grotere diversiteit aan media. Printen is mogelijk op offset gecoate en niet-gecoate papiersoorten.

 

De Pro VC70000 in combinatie met de door Ricoh ontwikkelde inkten is vanaf de winter van 2018 beschikbaar.

Berichttags

Like of deel op Social Media

  •  
  •  
  •  
  •