Durst en Koenig & Bauer tekenen joint venture-overeenkomst voor digitale druksystemen voor verpakkingen

Durst, producent van geavanceerde digitale druk- en productietechnologieën, en Koenig & Bauer, ‘s werelds op één na grootste drukpersfabrikant, ondertekenden op 10 april een 50/50 joint venture-overeenkomst in München. De ondertekening van de overeenkomst effent de weg voor de gezamenlijke ontwikkeling en marketing van single-pass digitale printsystemen voor de vouwkarton- en golfkartonindustrie.

 

Joint Venture Durst und Koenig & Bauer

 

De vrijstelling van de relevante antitrustautoriteiten moet nog worden toegekend voordat “Koenig & Bauer Durst GmbH” officieel kan worden opgericht, maar wordt naar verwachting in de komende weken verleend. De bedrijfsactiviteiten moeten dan eind mei van start gaan en er zal een directeur worden aangesteld. Koenig & Bauer Durst GmbH is gevestigd in Würzburg en werkt nauw samen met het wereldwijde netwerk van beide moedermaatschappijen. Aanvankelijk zal het joint venture-portefeuille bestaan ​​uit de Koenig & Bauer CorruJET 170 en de Durst SPC 130 – inclusief alle bijbehorende services en de inktactiviteiten, evenals de ontwikkeling van de VariJet 106.

 

“Het was een korte weg van intentieverklaring tot officiële ondertekening omdat de onderhandelingen al waren doorgevoerd in de geest van samenwerking”, zegt Christoph Gamper, CEO van de Durst Group. “We willen efficiënt en doelgericht werken aan een gemeenschappelijk doel. Namelijk het benutten van het enorme potentieel dat digitale productielijnen bieden voor de verpakkingsindustrie.”

 

“Koenig & Bauer Durst zullen verschillende belangrijke technologische ontwikkelingen en marktexpertise met elkaar combineren tot een perfect resultaat,” zegt Claus Bolza-Schünemann, CEO van Koenig & Bauer AG. “Ik ben ervan overtuigd dat de joint venture zal profiteren van de geest die beide bedrijven belichamen en dat hier iets heel speciaals aan het ontstaan ​​is. De verpakkingsindustrie is op zoek naar nieuwe, efficiëntere productiemogelijkheden en Koenig & Bauer Durst zal de nodige digitale oplossing leveren.

Berichttags

Like of deel op Social Media

  •  
  •  
  •  
  •  

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.