Durst Wide Format gaat LED

Durst kondigt aan dat hun Rho rol-naar-rol groot-formaat portfolio van 3 en 5 meter zal worden uitgebreid met UV LED curing technologie en de nieuw beschikbare UV LED inkt.

Dit om de grote interesse van de klanten tegemoet te komen en biedt nieuwe applicatie-mogelijkheden zoals hittegevoelige materialen en alternatieve keuzes ten opzichte van de huidige Mercury UV curing technologie. Durst heeft Rho 512R LED en de Rho 312R LED modellen gepresenteerd.

 

 

Om de gebruikelijke hoge printkwaliteit en productiviteit de garanderen, heeft Durst een nieuw UV inktsysteem ontwikkeld om perfecte resultaten te bereiken zelfs op hittegevoelige materialen.

Verdere voordelen van de LED technologie zijn een verlaging van het stroomverbruik van zo’n 30%, een ozon-vrij curing proces, geen wachttijd meer voor aan- en uitschakelen van de LED lampen en een nieuwe Rho Rol LED inktset, wat een aanpassing is op de Rho Rol 30DM inkt. Deze inkt, welke ook voor het eerst is getoond tijdens de Durst Tech Dagen, kan door middel van LED gecured worden en heeft in de meeste opzichten vergelijkbare karakteristieken ten opzichte van de Rol 30DM inkt.

 

 

Nieuwe opties voor rol-naar-rol printers zijn gepresenteerd:

Het unieke Haptink optie is nu tevens beschikbaar voor de Rho rol-naar-rol UV printers voor relief en speciale 3D effecten gebruikmakend tot 6 lagen voor speciale toepassingen zoals behang en interieurdecoratie. Een toevoeging aan de software is de pauze-functie dat toestaat het printen te stoppen en te herstarten zonder verlies van kwaliteit. Als laatste, de nieuwe enkele-kleur printkop module maakt het op deRho 512R en Rho 312R mogelijk een enkele proceskleur toe te voegen als 5e of 7e kanaal en vergt hiermee een lagere investering.

Succesvolle inkttesten op de Durst LED printers zijn afgewikkeld op vele verschillende materialen. Demonstraties starten rond midden juni en de eerste machines zullen rond september geleverd gaan worden.

 

https://www.durst-group.com/de/TechDays/WideFormatGoesLed

Berichttags

Like of deel op Social Media

  •  
  •  
  •  
  •