Nieuwe functies en ingrijpende verbeteringen van Apogee v11 zorgen voor efficiëntere productie

Een betrouwbare workflow die zich aanpast aan de veranderende markt is van onschatbare waarde voor drukkers. Apogee v11 bouwt zijn unieke functieset als productiehub verder uit en brengt de productiviteit van drukkers naar een ongekend niveau door alle prepress taken te automatiseren. De nieuwe versie bevat meerdere producten om efficiënter te kunnen drukken. Deze integratie met PressTune past helemaal in Agfa Graphics’ marktbenadering ECO die focust op ecologie, economie en extra gemak.

 

Efficiënt drukken, Orders combineren

Apogee v11 maakt het mogelijk drukopdrachten op een intelligente manier te combineren om de druktijd te optimaliseren en tegelijkertijd de actuele volgorde bij te houden. Met deze nieuwe functie speelt de software in op de behoefte van drukkers die te maken krijgen met kortere oplages. Ze zoeken manieren om hun persen zo efficiënt mogelijk te laten draaien en hun duurzame marges te behouden.

Meerdere bestellingen combineren op eenzelfde drukvel is een uitdaging. Het is niet alleen een kwestie van optimale plaatsing, elke bestelling moet ook traceerbaar zijn en correct worden afgewerkt. Met Apogee v11 blijven collationeerblokjes, barcodes en andere markeringen behouden zoals in de oorspronkelijke bestelling.

 

“Dit is een grote stap vooruit op het vlak van efficiënte productie”, zegt Erik Peeters, Global Marketing Manager Software Solutions. “Het combineren van orders vermindert het aantal plaatwissels en verlaagt de productiekosten. Omdat er aanzienlijk minder papierafval is, verkleint ook de ecologische voetafdruk. Zoals altijd kijkt Apogee verder dan louter functionaliteit, en houdt rekening met de volledige productiecyclus.”

 

 

Productiehub

Bovendien werkt Apogee v11 als de ideale productiehub; de inhoud wordt altijd betrouwbaar gereproduceerd, ongeacht de uitvoerapparaten, ook op digitale persen. Zo kunnen drukkers efficiënter produceren en de krappe marges opvangen van bestellingen met kleine oplagen.

Apogee v11 neemt alle voorbereidingen op zich, inclusief specifieke productievereisten zoals snijden-en-stapelen of boekjes drukken. Met AutoImpose, een nieuwe functie van de bekroonde Apogee Impose, kunnen bestellingen zelfs volautomatisch worden verwerkt. Op die manier komt er nog minder handmatige voorbereiding bij kijken. Dit vereenvoudigt de workflow en beperkt de productiekosten, omdat digitale drukkers nu alleen nog maar de apparaten en de eindkwaliteit hoeven te beheren en controleren.

 

“De automatische impositiefunctie van Apogee v11 maakt een wereld van verschil voor digitaal drukwerk”, zegt Erik Peeters. “Combineer dit met Agfa’s cloudgebaseerde automatiseringsoplossing PrintSphere AutoPilot en je krijgt een krachtige tool die de algemene efficiëntie van een drukkerij verhoogt. PrintSphere AutoPilot stuurt bestellingen namelijk naar het gepaste uitvoerapparaat op basis van XML- en JDF-gegevens.”

 

Meer controle voor drukwerk inkopers

Ook Apogee WebApproval krijgt een update. Op deze online portal kunnen drukwerk inkopers hun opdrachten beheren, bestanden uploaden en pagina’s goedkeuren. Ten eerste kunnen drukkers hun klanten nu de mogelijkheid bieden om direct nieuwe opdrachten aan te maken. Dat verlicht de werklast van de prepress medewerkers voor terugkerende opdrachten. Ten tweede kunnen drukkers met de nieuwe functie ‘Guest’ een gebruiksvriendelijke WebApproval-dienst aanbieden aan drukwerk makelaars en eenmalige gebruikers. Ten derde kunnen gebruikers nu uitvouwpagina’s op voorhand bekijken,de afmetingen en positie van lay-outelementen controleren.

 

Eenvoudige online toegang tot productiegegevens

Apogee WebFlow is een nieuwe module waarmee de klantenservice, de drukafdeling, de afwerkingsverantwoordelijken en andere medewerkers in een drukkerij toegang krijgen tot de prepress gegevens van opdrachten. Op die manier kunnen ze gemakkelijk de status van de opdracht nagaan, de inhoud van pagina’s bekijken en controleren welke goedgekeurde opdrachten klaar zijn voor uitvoer. WebFlow wisselt opdrachtgegevens uit met Agfa Graphics’ ECO3-softwareoplossing PressTune, zodat medewerkers van de klantenservice snel de druk kwaliteit van de bestellingen van hun klanten kunnen controleren. Zo voorkomen ze dat opdrachten opnieuw moeten worden uitgevoerd omdat de drukwerk inkoper niet tevreden is, met alle kosten van dien.

 

“Of je nu onderweg bent of thuis op de bank zit met je tablet, je kunt opdrachten altijd en overal opvolgen”, zegt Erik Peeters. “We blijven ons aanbod van webtools uitbreiden en luisteren tegelijkertijd ook goed naar onze gebruikers. Zij willen het hun klanten vooral zo gemakkelijk mogelijk maken.”

 

Klaar voor de toekomst

Innovatie is de drijfveer van Agfa. Meer dan twintig jaar geleden was Apogee Series 1 de eerste workflow die PDF gebruikte als formaat voor productiebestanden. De laatste generatie van Apogee is nog steeds een toonaangevende oplossing voor de prepress workflow. Dat is ook de reden waarom de nieuwste technologieën van belangrijke partners zoals Microsoft en Adobe hierin geïntegreerd zijn. Apogee v11 omvat Adobe PDF Print Engine 5 om drukkers voor te bereiden op volledige compatibiliteit met de nieuwe standaard PDF 2.0 en ontwerpen correct te produceren.

 

 “Toen Adobe 25 jaar geleden PDF en Acrobat lanceerde, volgde Agfa al gauw met de eerste prepress oplossing om het nieuwe PDF-formaat te gebruiken voor de workflow van drukwerk”, verduidelijkt Mark Lewiecki, Senior Product Manager, Adobe. “De versie die vandaag op de markt komt, Apogee 11, bouwt verder op deze jarenlange relatie door te profiteren van Adobe PDF Print Engine 5. De klanten van Agfa ervaren de voordelen van een efficiëntere workflow, nieuwe krachtige kleuropties en volledige ondersteuning voor de afdrukfuncties van PDF 2.0.”

 

Versie 11 van Apogee zal beschikbaar zijn vanaf 22 oktober 2018. De software zal verkrijgbaar zijn als lokale of cloudgebaseerde oplossing. De lokale versie zal ook beschikbaar zijn als abonnement voor klanten die geleidelijk aan willen overstappen op deze krachtige oplossing voor de prepress workflow.

Berichttags

Like of deel op Social Media

  •  
  •  
  •  
  •