Nieuwe Mutoh voor harsgebaseerde inkten – Mutoh ValueJet 1627MH

Mutoh Europe kondigt de beschikbaarheid aan van een nieuw lid in zijn populaire ValueJet grootformaat digitale printerfamilie, de VJ-1627MH. De ValueJet 1627MH is een 64″ (1625 mm) brede hybride printer met een heteluchtmedia-droogsysteem voor warme lucht en unieke harsgebaseerde inkten die direct printen op zowel vlakke als roll to roll substraten mogelijk maken. Prints zijn direct droog en verwerkbaar als ze van de printer komen. De ValueJet 1627MH is uitgerust met een high-end piezo drop-on-demand-printkop die afdrukresoluties tot 720 x 1440 dpi kan produceren, waardoor deze geschikt is voor uitvoer van topkwaliteit en korte kijkafstanden.

 

MP-31 multi-purpose inkten

De ValueJet 1627MH wordt geleverd met nieuwe, CMYK + wit, op hars gebaseerde inkten met de naam MP-31. Alle inkten worden geleverd in verpakkingen van 500ml. MP staat voor “Multi-Purpose”, wat verwijst naar de unieke mogelijkheden van de inkten en hun extreme veelzijdigheid. De inkt maakt direct printen mogelijk op witte, transparante en gekleurde harde substraten, inclusief foamboard, karton, aluminium panelen; zelfs op acrylplaten en harde platen voor thermovormen (PVC, PS, PP, APET, PLA). Afdrukken op witte, gekleurde en transparante rolsubstraten is ook mogelijk, inclusief warmtegevoelige media, krimpfolie, recyclebare niet-PVC-media, enz … De MP-31-serie inkten van Mutoh hebben een UV-duurzaamheid tot 2 jaar buiten zonder laminaat.

 

De MP-31-inkten zijn ook extreem rekbaar en krimpbaar, waardoor ze net zo geschikt zijn voor toepassingen met hoge rekbaarheid, zoals car wrapping, als thermo / vacuümvormende en krimptoepassingen. Een ander uniek aantrekkelijk kenmerk van Multi-Purpose MP-31-inkten van Mutoh is dat ze de natuurlijke textuur en het uiterlijk van substraten behouden, zoals bijvoorbeeld een matte of glanzende look.

 

De nieuwe Mutoh ValueJet 1627MH is evengoed geschikt voor sign & display-shops voor de productie van prints voor binnen en voor lange termijn, als ook voor grafische bedrijven die op zoek zijn naar een digitale oplossing voor proefdrukken of korte-termijnproductie van prototypes van verpakkingen of aangepaste labels en zelfs voor industriële printshops gespecialiseerd in thermovormen.

 

Voor rigide afdrukken kan de printer worden uitgerust met opvouwbare printtafels. Het behandelt rigide substraten met een dikte van maximaal 16 mm en een gewicht van maximaal 15 kg. Een optioneel uitlijnsysteem voor media kan worden gemonteerd om rigide media aan de voorzijde eenvoudig uit te lijnen, wat perfect dubbelzijdig afdrukken mogelijk maakt. De 1627MH kan ook worden gebruikt met aangepaste mallen voor het afdrukken op allerlei voorgesneden plano’s. Voor rolafdrukken kan de vijf-kleuren 1627MH worden uitgerust met een geautomatiseerd oprolsysteem van 30 kg om voltooide afdrukken op te rollen. Schakelen tussen rigide en rolconfiguratie gaat snel.

 

Vergeleken met zijn voorganger, de ValueJet 1617H, levert de nieuwe VJ-1627MH een prestatieverhoging van maximaal 20%. In CMYK-opstelling zijn afdruksnelheden tot 12 m² per uur bij 720 x 720 dpi mogelijk. Mutoh optimaliseerde ook het gebruiksgemak door de gebruikersinterface te verbeteren, door semi-automatische reinigingscycli en geautomatiseerde mediahoogtemetingen in te voeren, wat zorgt voor een perfecte uitvoer dankzij een identieke opening tussen de printkop en het substraat, ongeacht de substraatdikte. Regelmatige onderhoudsfuncties zijn ook verbeterd. De machine is uitgerust met onderhoudsdeuren links en rechts. De operator kan bovendien zelf de reinigingswisser voor de printkop vervangen.

 

De nieuwe ValueJet 1627MH-printer is onmiddellijk beschikbaar. Het product zal door Mutoh op het EMEA-grondgebied op de markt worden gebracht via geautoriseerde wederverkopers van Mutoh.

 

Berichttags

Like of deel op Social Media

  •  
  •  
  •  
  •