Overname TMB Print & Sign door Kampert-Nauta en Print.com

Per 1 januari 2019 wordt met terugwerkende kracht het grafische fullservice-bedrijf TMB Print & Sign door Print.com en Kampert-Nauta overgenomen. Beide partijen waren op zoek naar een eigen productiefaciliteit op het gebied van print en sign. Hun paden kruisten zich bij gezamenlijke partner TMB.

 

Ervaring en expertise

TMB Print & Sign uit Schijndel is al 25 jaar actief in de grafische branche. Het bedrijf is in 1991 opgericht door Theo Beekmans. In 2004 nam zoon Mark Beekmans de leiding over. Samen met 16 vakkundige collega’s zijn Mark en zijn team met recht specialisten te noemen in de markt. Begin 2018 verhuisde de digitale drukkerij, complete binderij en signafdeling van TMB naar een nieuwe, uiterst moderne locatie in Schijndel om verder te kunnen groeien.

De digitale drukkerij beschikt over 2 HP Indigo’s 12000 en diverse afwerkingsapparatuur. Daarnaast is het bedrijf uitgerust met 2 x Océ Colorado, 2 x HP Latex, 2 x Océ Flatbed, diverse Solvent-printers en 2 Zünd-snijtafels. Kortom: een goed ingerichte drukkerij en een geweldig team.

 

Het nieuwe printplatform Print.com

In de zomer van 2017 trok Marco Aarnink, oprichter en oud-eigenaar van Drukwerkdeal, zijn stoute schoenen aan en kocht de domeinnaam Print.com. Vanuit een diepe passie voor print bouwen Marco en zijn team aan dit nieuwe printplatform. Het eerste onderdeel is live: een gesloten webapplicatie waar professionals in 2 stappen print, sign en large format bestellen. Print.com werkt nauw samen met een selecte groep leveranciers. Afgelopen maand werd de textieldrukkerij Brezo in Kampen al overgenomen door Print.com. Door TMB over te nemen is eigen productie nu breed doorgetrokken.

Marco Aarnink: “Samen met Mark Beekmans zijn we al enige tijd op weg om TMB te optimaliseren. Dit doen we door een stuk automatisering en techniek aan te sluiten bij onze behoefte als internetdrukker. Een persoonlijke klik bracht het gesprek op een ander onderwerp; een mogelijke overname. TMB is een pareltje, een bedrijf met oog voor detail. Daarnaast is TMB door haar ligging de ideale productiepartner als het gaat om de aanleverdeadlines bij logistieke partners.

Kampert-Nauta, net als Print.com klant bij TMB, had ook de wens voor een eigen productiebedrijf. Al gauw zaten we samen om tafel. Met Kampert-Nauta erbij kunnen we nog meer investeren en TMB verder klaarstomen voor een prachtige toekomst.”

 

Koploper in de grafimediawereld

Kampert-Nauta uit Oss (onderdeel van Koninklijke drukkerij Em. de Jong) is een gevestigde naam in de grafimediawereld. Ze zijn koploper op het snijvlak van media, ICT en print. Met hun innovatieve aanpak en intelligente oplossingen werkt Kampert-Nauta zowel voor (inter)nationale A-merken als het kleinere MKB.

Richard Kampert: “Er zijn weinig aanbieders van print en sign in het huidige landschap die puur productmatig in plaats van projectmatig werken. TMB heeft deze transitie enkele maanden geleden al in gang gezet en was daardoor een voor de hand liggend productiebedrijf voor zowel Print.com als voor ons. De meeste print- en signbedrijven werken complete projecten af en zijn qua orderflow niet ingericht op ‘losse’ en veelal kleine orders. Dat is voor een internetdrukker als Print.com wel nodig. Ook bij Kampert-Nauta zochten we met name voor ons retailkanaal een productiebedrijf dat volledig geautomatiseerd kleine en stuks orders kan verwerken.”

 

De toekomst van TMB

Nu TMB is overgenomen zal het bedrijf de nodige optimaliseringsslagen maken om verdere groei binnen het retail- en internetsegment te bewerkstelligen. Zo wordt er direct geïnvesteerd in verdere automatisering, large format printcapaciteit en de bijbehorende afwerking. Mark Beekmans blijft operationeel leidinggeven aan TMB. Het bedrijf zal standalone blijven draaien in Schijndel en zal zijn huidige en toekomstige klanten nog beter kunnen gaan bedienen en uiteraard met liefde blijven omarmen.

Berichttags

Like of deel op Social Media

  •  
  •  
  •  
  •