PrintFactory onderzoek onthult de verborgen obstakels naar een efficient kleurmanagement

Uit nieuw onderzoek[1] van PrintFactory, leverancier van digitale printsoftware, blijkt dat een wijdverspreide afhankelijkheid van standaardoplossingen duizenden vermijdbare bewerkingen in grootformaat, verspilde tijd, inkt en media zou kunnen kosten.

60% van de printshops vertrouwt op de RIP-software die bij hun printer wordt geleverd en bijna tweederde (63%) heeft meerdere platforms op zijn netwerk. Hoewel de meerderheid werkt op Windows (60%), werkt een aanzienlijk deel (37%) zowel op Mac als Windows. Al deze inherente inconsistenties ten opzichte van traditionele opstellingen kunnen kwaliteitscontroleproblemen op de werkvloer verhogen. Niet in het minst als het gaat om het omgaan met de complexiteit van kleurbeheer. Een probleem 21% aanwijst als hun grootste knelpunt in de workflow.

 

 

Erik Strik, CEO van PrintFactory, zegt: “Bij het overwegen van deze bevindingen is het geen wonder dat de grootformaat printindustrie worstelt met inefficiënties.

Het onderzoek geeft een sterke indicatie dat maar heel weinig operators de RIP-software van hun keuze gebruiken, of zelfs maar een enkel platform, wat betekent dat consistentie bijna onmogelijk is om te garanderen.

Er zijn veel manieren waarop printshops een groot aantal van de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd kunnen overwinnen, maar daarvoor is een breuk met de conventie nodig.”

 

Naar aanleiding van het onderzoek heeft PrintFactory een tweedelige handleiding voor kleurbeheer samengesteld (ENG) met de vele parameters die mogelijk bijdragen aan enkele geïdentificeerde kleurbeheerbelemmeringen. Deze omvatten het bereiken van consistentie tussen substraten (geciteerd door 30% als hun grootste uitdaging), accurate kleurenreproductie (volgens 29%) en ervoor zorgen dat verschillende apparaten exact dezelfde uitvoer leveren (een groot probleem voor 22%).

Op de vraag welke top twee oplossingen ze zouden overwegen om workflowproblemen op te lossen, stelde 75% van de respondenten dat nieuwe software hun eerste optie was. Hoewel meer dan de helft (51%) zou overwegen te investeren in een nieuwe printer.

Erik voegt hieraan toe: “De technologie om dergelijke knelpunten weg te nemen en identieke output op verschillende apparaten te leveren bestaat al, en – met nieuwe SaaS-modellen die zelfs de meest geavanceerde systemen volledig toegankelijk maken – kunnen deze zeer kosteneffectief zijn. We wilden de enquête uitvoeren om beter te begrijpen waarom zoveel grootformaatprinters vertrouwen dat ze veel tijd en geld blijven verspillen aan het najagen van kleuren en bovendien wat hen weerhoudt van het overschakelen naar een slimmere manier van werken.”

 

De verborgen obstakels blootleggen voor efficiënt kleurenbeheer, PrintFactory’s gids voor ‘Breaking Color Convention voor een meer productieve Wide-Format Workflow’ is vrij beschikbaar en te downloaden op printfactory.cloud.

 

Het gedetailleerde brancherapport beschrijft de kernfuncties die productiemanagers standaard moeten zoeken om de doorvoer te vergroten, afval te verminderen en printshops voor te bereiden op het nieuwe tijdperk van geautomatiseerde printproductie. Een stap, zegt Strik, kan niet met vertrouwen worden genomen totdat de operaties ‘back to basic’ gaan door de lagen van complexiteit weg te nemen die horen bij het hebben van meerdere platforms, met verschillende niveaus van mogelijkheden: “Zolang PSP’s blijven vertrouwen op conventionele kleurbeheersystemen, blijft het voor deze printshops moeilijk om de volledige voordelen van automatisering te plukken. Zonder een solide basis van consistente kleuren op verschillende apparaten, gaan alle efficiënties die door een geautomatiseerde workflow worden gecreëerd verloren door de tijd die wordt besteed aan het bijstellen van kleurproblemen in opdrachten. ”

 

Voor meer informatie en om The Guide te bekijken, ga naar www.printfactory.cloud/pfcmguide

 

[1] Het onderzoek is uitgevoerd door PrintFactory door middel van de online onderzoekstool, Survey Monkey, en heeft plaatsgevonden onder 86 leden uit de wereldwijde printindustrie in de periode van maart tot oktober 2018.

Berichttags

Like of deel op Social Media

  •  
  •  
  •  
  •