Ricoh neemt ColorGATE Digital Output Solutions GmbH over

Ricoh Company, Ltd. heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf overeenstemming heeft bereikt om ColorGATE Digital Output Solutions GmbH te kopen. Deze acquisitie is bedoeld om Ricoh’s groeiende industriële printactiviteiten te versterken. De overdracht van aandelen is gepland om te voltooien op 30 november 2018.

ColorGATE, gevestigd in Hannover, Duitsland, opgericht in 1997, ondersteunt al meer dan 20 jaar de grafische industrie door software te leveren voor de grootformaat- en industriële printshops. Met het uitgebreide klantenbestand claimt ColorGATE de Europese marktleider in industriële printsoftware te zijn. Het heeft unieke technologie voor kleurbeheer, het afdrukken en decoreren van een breed scala aan materialen die worden gebruikt voor verpakking, vloer- en wandbekleding, textiel en bewegwijzering. Het is een toonaangevende leverancier van prestatie-geoptimaliseerd kleurbeheer en workflowsoftware voor het standaardiseren en automatiseren van groeiende markten voor digitale print, waaronder decor en textiel.

In februari van dit jaar kondigde Ricoh zijn groeistrategieplan “RICOH Ignite” aan, dat de intentie uiteenzet om het aanbod van waarde te versterken door het portfolio van printgerelateerde technologie uit te breiden. De investering in ColorGATE is het laatste deel van dit plan.

 

 

Om zijn industriële printactiviteiten te verbeteren, heeft Ricoh onlangs een “Global IP Technology Center” en een “Global IP Marketing Center” opgericht. Opmerkelijk is dat beide zich in Europa bevinden, dat hiermee in toenemende mate het centrum van incubatie voor industriële drukmarkten blijkt. Dit biedt toegang tot de allernieuwste technologie en maakt een betere respons op de marktbehoeften mogelijk. De centra zijn gericht op het stimuleren van marketing, strategische planning en ontwikkeling van bedrijven en producten met Ricoh’s alliantiepartners over de hele wereld.

Peter Williams, Corporate Vice President en General Manager van Commercial and Industrial Printing Business Group, Ricoh, zegt: “Door de gepatenteerde softwaretechnologie van ColorGATE te combineren met onze eigen industriële printers, zal Ricoh oplossingen bieden voor de volledige drukwerkstroom van Pre-Press tot Post-Press. Door deze acquisitie kan ColorGATE haar industriële printactiviteiten en wereldwijde aanwezigheid uitbreiden omdat we samen onze klanten beter kunnen ondersteunen bij het versnellen van hun overgang van analoge naar digitaal gebaseerde productie.”

Thomas Kirschner, mede-oprichter van ColorGATE, en zal aanblijven dienen als CEO, zegt: “We zijn verheugd dat we door Ricoh zijn geselecteerd om bij te dragen aan deze sterke toekomstige groeistrategie terwijl we onze gevestigde klantenkring, OEM-partners en wederverkoper blijven bedienen.”

Berichttags

Like of deel op Social Media

  •  
  •  
  •  
  •