Ricoh neemt industriële printerfabrikant LAC Corporation over

Ricoh heeft aangekondigd dat het bedrijf een overeenkomst heeft bereikt om LAC Corporation over te nemen. LAC is een bedrijf met unieke inkjettechnologie dat kan printen op driedimensionale oppervlakken aan bijvoorbeeld de zijkanten van auto’s, vrachtwagens, vliegtuigen en zelfs banden en glazen flessen. Deze acquisitie is bedoeld om de industriële drukkerijactiviteiten van Ricoh te versterken, wat een van de drie groeistrategieën is. De overdracht van de aandelen is gepland op 31 oktober 2018.

LAC werd opgericht in 1983 en heeft een unieke technologie die inkt met een hoge viscositeit van maximaal 100 mm kan ontladen, zodat deze direct op driedimensionale objecten kan worden afgedrukt. Met behulp van zijn technologie ontwikkelt, produceert, verkoopt en ondersteunt LAC industriële printsystemen voor auto’s, cilinders met vloeibaar petroleumgas en nog veel meer.

In februari van dit jaar kondigde Ricoh zijn groeistrategie “RICOH Ignite” aan, die zijn voornemen uiteenzette om zijn klantenbasis te vergroten door zijn portfolio van printtechnologie uit te breiden. Al meer dan 40 jaar ontwikkelt Ricoh inkjettechnologie en tegenwoordig wordt het niet alleen gebruikt voor drukwerk op kantoor, maar ook voor commerciële en industriële druktoepassingen op verschillende gebieden, waaronder lifestyle. Bovendien versterkte het zijn “display printing” mogelijkheden voor papier en “applied printing” dat processen en materialen combineert om nieuwe klantwaarde te creëren.

De investering in LAC maakt deel uit van het groeistrategieplan van Ricoh en is onderdeel van een reeks strategische investeringen door Ricoh. Door de eigen inkjettechnologie van LAC en de technologieën van Ricoh, zoals beeldvormingssystemen en productie, te combineren, creëert Ricoh nieuwe waarde voor haar klanten. Daarnaast is Ricoh van plan het aanbod van LAC uit te breiden naar nieuwe markten via het wereldwijde netwerk van Ricoh.

 

Berichttags

Like of deel op Social Media

  •  
  •  
  •  
  •