Ricoh verandert de wereld van inkjet en introduceert de nieuwe RICOH Pro VC70000

MALVERN, PA, 25 juni 2018 – Ricoh USA Inc. heeft vandaag de nieuwste toevoeging aan zijn bekroonde inkjetportfolio aangekondigd, de RICOH Pro VC70000, gebouwd om de overdracht van offsetdrukvolumes naar digitaal te versnellen.

Het nieuwe continuous feed-platform stelt commerciële drukkers in staat om hoogwaardige toepassingen te produceren, zoals hoogwaardige catalogi en tijdschriften die traditioneel worden gedrukt op offsetpersen. Bovendien zorgen de door Ricoh ontwikkelde inkten voor een besparing van 40% op de papierkosten, terwijl ook de ondersteuning van de media wordt uitgebreid naar offsetpapier, onbehandeld papier en meer. Commerciële printers die op zoek zijn naar nieuwe technologieën die hen helpen zich van de concurrentie te onderscheiden, zullen profiteren van deze strategische ontwikkelingen van Ricoh. Deze nieuwste toevoeging werd aangekondigd tijdens het uitverkochte INTERACT User Community-evenement van Ricoh.

 

Gemarkeerd als het “bedrijf om op te letten” door opinieleiders en klanten in de industrie die aanwezig waren op de zesde jaarlijkse Inkjet Summit, blijft de toewijding van Ricoh aan inkjet-innovaties onverminderd. Als pionier in continuous feed inkjet heeft Ricoh herhaaldelijk bekroonde inkjettechnologieën op de markt gebracht die printers helpen meer geavanceerde applicaties te produceren die teruggaan tot het vlaggenschip InfoPrint 5000-platform, inmiddels meer dan tien jaar geleden.

“We horen voortdurend van klanten dat ze op zoek zijn naar lagere kosten, hogere kwaliteit en hogere productiviteit. Wat we vandaag aankondigen, levert en levert big time,” aldus John Fulena, vicepresident Commercial & Industrial Printing Business Group, Ricoh USA, Inc. “We zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe platform en de nieuwe inkten precies zijn waar de branche op heeft gewacht en zal commerciële printers helpen sneller over te schakelen naar digitaal. Er is al jaren over gesproken, en nu is de doorbraak hier.”

De Pro VC70000 voegt zich bij de RICOH Pro VC60000, RICOH Pro VC40000 en InfoPrint 5000 in het inkjetportfolio van Ricoh. Het bevat een schat aan functies die helpen bij het inkjetprinten, waaronder een nieuw motorplatform dat de droogcapaciteit verhoogt. Het platform drukt met snelheden tot 150m/min af en produceert bijna 130.000 A4 afdrukken per uur. Het maakt gebruik van de meest populaire en geavanceerde piezo drop-on-demand printkoppen met een resolutie tot 1200 × 1200 dpi op ongecoat, offset gecoat, met inkjet behandeld of met inkjet gecoat papier. Uiteindelijk biedt de Pro VC70000 commerciële drukkers de flexibiliteit, lagere papierkosten en productiviteit die ze zochten.

Aanvankelijk beschikbaar voor de Pro VC70000, is Ricoh’s nieuwe inkjet-inkttechnologie meer concurrerend dan offset-inkten dankzij zijn veelzijdigheid aan media en compatibiliteit met hoogglans-gecoate papiersoorten. Ze zijn ontworpen om het hele productiesysteem meer veelzijdig en zuiniger te maken – en minder gecompliceerd. Naast een aanzienlijke toename van het kleurengamut, halen deze nieuwste Ricoh-inkten nog betere kwaliteitsverbeteringen door operators in staat te stellen sneller op een grotere verscheidenheid aan media af te drukken, inclusief standaard offset gecoat en ongecoat papier, allemaal met verbeterde kant-en-klaar tijden.

De Pro VC70000 is beschikbaar in de winter van 2018.

 

Bezoek de website www.ricoh-europe.com

Berichttags

Like of deel op Social Media

  •  
  •  
  •  
  •