Roland legt op FESPA 2019 de lat hoger op het vlak van digitaal bedrukken en snijden

Roland maakt zijn line-up voor FESPA Global Print Expo 2019 bekend. Op de beursvloer van de Messe München, die dit jaar de plaats van gebeuren is voor Europa’s toonaangevende beurs voor de sectoren voor digitaal grootformaat printwerk, textieldrukwerk, signage en interieurdecoratie, toont Roland DG van 14 tot en met 17 mei 2019 op stand H10 in hal A5 zijn grootste portfolio ooit van state-of-the-art Print & Cut-oplossingen, UV-LED-printers en ook textielprinters voor rechtstreekse en onrechtstreekse bedrukkingen op allerhande stoffen.

“Onder het motto Explosion of Possibilities belooft FESPA dit jaar in München mogelijkheden bij de vleet te tonen. Daarbij zullen wij de product- en toepassingsveelzijdigheid van de Roland-print- en snijoplossingen in de verf zetten”, zegt Karel Sannen, Marketing Manager bij Roland DG. “We hebben ons voorgenomen om te laten zien hoe Roland-technologieën dankzij hun onuitputtelijke mogelijkheden bedrijven in de sector helpen om te groeien. Zo bieden onze nieuwe ontwikkelingen een antwoord op de wensen van de markt en meer bepaald printserviceproviders, bij wie wij ons oor te luisteren blijven leggen. Wat zij belangrijk vinden, is belangrijk voor ons en spoort ons aan om onze technologieën en ons productaanbod steeds verder te optimaliseren. Op de beurs kunnen zij zich laten inspireren door het potentieel van onze oplossingen met mogelijkheden die tot de verbeelding spreken.”

 

Roland DG Collage

 

De innovatieve print- en snijoplossingen die Roland DG toont op FESPA, blinken uit in geboekte technologische vooruitgang en superieure gebruikersvoordelen:

 • TrueVIS VG2-640: Rolands nieuwste baanbrekende Print & Cut-oplossing voor grootformaat, die de lat in de sector nog hoger legt.
 • TrueVIS SG-300: gecombineerde print- en snijoplossing voor gebruikers op instapniveau.
 • VersaUV LEF2-200 en LEF-300: nieuwe vlakbed-UV-inkjetprinter voor digitale personalisatie van allerlei voorwerpen en ondergronden.
 • VersaEXPRESS RF-640 8 Color: inkjetprinter met de grootste kleurruimte voor duurzame outdoortoepassingen.
 • Texart RT-640M: multifunctionele sublimatieprinter voor direct printen op textiel en indirect sublimatieprinten met één en hetzelfde toestel.
 • COTO: CotoDesign-software voor personalisatie van kleding en geschenkartikelen, die te produceren zijn in combinatie met de printtoestellen van het type VersaStudio BT-12 voor rechtstreekse bedrukking van textiel, de VersaStudio BN-20-printer/snijplotter, de GS-24-desktopsnijplotter en de LD-80-laserdecorator voor oppervlakvormgeving met hot foil.
 • LEC-330F-F200 uit de VersaUV-serie: UV-vlakbedprinter voor bedrukkingen op nagenoeg elk flexibel substraat of plaatmateriaal tot een dikte van 200 mm.

TrueVIS VG2-640

Roland DG TrueVIS VG2 seriesDe TrueVIS VG2-640 vertegenwoordigt de inmiddels 16de generatie van Rolands Print & Cut-oplossingen. Rolands doelstelling voor het bouwen van de VG2-serie was om de lat nog hoger te leggen dan de sowieso al ongelooflijk hoge standaarden die de vorige, bekroonde VG-serie heeft gezet. Met nieuwe inkten, inclusief oranje, een verbeterde VersaWorks-workflow en optionele oprol- en drogerunits biedt het systeem configuratiemogelijkheden die inspelen op de behoeften van kleine tot middelgrote printserviceproviders. De TrueVIS VG2-serie biedt ruim 40 nieuwe of verbeterde kenmerken, die gecombineerd een aanzienlijke prestatiewinst opleveren. Een drukbezette printserviceprovider die op zoek is naar een snelle doorlooptijd, kan nu bijvoorbeeld in één dag tijd graphics printen, lamineren en aanbrengen met de geruststellende zekerheid van output van hoge kwaliteit en betrouwbare plaatsing.

TrueVIS SG-300

Of je nu net van start gaat of je productie wil uitbreiden: de TrueVIS SG-300-printer/snijplotter met een doorvoerbreedte van 762 mm onderscheidt zich door de vertrouwde kwaliteit, betrouwbaarheid en functionaliteit van Roland DG. Uitgerust met de nieuwste generatie FlexFire-printkoppen en de TrueVIS-inkt produceert dit toestel geweldig levendige resultaten. En dat alles met een printsnelheid van 10,6 m² per uur in de High Quality-modus op vinyl en tot 34,7 m² per uur op banners in de dual CMYK-inktconfiguratie. De TrueVIS-inkt heeft het Gold Greenguard-certificaat. Dat wil zeggen dat de inkt veilig en geschikt is voor gebruik in scholen en ziekenhuizen.

VersaUV LEF2-200 en LEF-300

De UV-LED-inkjetprinters van de VersaUV LEF-reeks zijn geschikt om on-demand printdiensten te verzorgen en gepersonaliseerde artikelen te produceren. De nieuwste aanwinst in deze productfamilie is de VersaUV LEF2-200-benchtopprinter. Qua bediening maakt deze printer het gemakkelijker dan ooit om zachte en harde materialen zoals PVC, kunststof, canvas, hout, leer en stoffen rechtstreeks van bedrukkingen te voorzien. Met een blanke lak is een oppervlakfinish in 3D embossed look te realiseren. Een nieuw reinigingssysteem verhoogt de betrouwbaarheid van deze printer.

Het model VersaUV LEF-300, dat ook op FESPA wordt getoond, onderscheidt zich door een groter printoppervlak van 770 mm op 330 mm. Dankzij de UV-uitharding en de hoge snelheid bij rechtstreeks bidirectioneel printen is deze printer optimaal geschikt voor productieve digitale personalisatie van pennen, smartphonehoesjes, geïndividualiseerd promotiemateriaal, bewegwijzering zoals borden, geschenkartikelen, industriële goederen en nog veel meer.

VersaEXPRESS RF-640 8 Color

In vergelijking met zijn voorganger is de VersaEXPRESS RT-640 8 Color in aanvulling op de 4 proceskleuren ook uitgerust met lichtzwart, rood, groen en oranje. De inkten leveren verbluffend hoogwaardig printwerk op en uiterst accurate kleuraanpassing. Bij gebruik in openlucht bieden ze tot 3 jaar outdoorduurzaamheid. De 3 extra kleuren rood, groen en oranje breiden het scala realiseerbare kleuren in het hele kleurengamma uit. Met het lichtzwart ontstaan vloeiende huidtinten en gradiënten met fijnere en zachtere overgangen. Daar komt nog bij dat tot 99 procent van PantoneÒ + Solid binnen gamma ligt, wat een belangrijk voordeel is voor exacte weergave van merkkleuren of huiskleuren. Deze inkjetprinter is ideaal voor signmakers, aanbieders van car wrapping, standbouwers, grootformaat printserviceproviders en andere makers van promotiemateriaal.

Texart RT-640M

Om in te spelen op de grote vraag naar flexibele productiemogelijkheden op het vlak van het digitaal bedrukken van textiel, heeft Roland DG de Texart RT-640M op de markt gebracht: een multifunctioneel model dat zowel op stof op basis van polyester kan printen voor rechtstreekse bedrukking als op sublimatiepapier voor onrechtstreekse bedrukking. In het huidige populaire productiemodel van print-on-demand in kleine oplages is het volle potentieel van de RT-640M optimaal te benutten voor signage, sportkleding, mode, interieurdecoratie en promotieartikelen. Dankzij de directe printmogelijkheden is deze printer ook ideaal voor printserviceproviders die dubbelzijdig bedrukte banners, vlaggen en meshmaterialen aanbieden. Met keuze uit direct printen en indirecte sublimatie kan deze printer polyester rechtstreeks van bedrukkingen voorzien en daarnaast ook een groot aantal andere materialen onrechtstreeks via transferpapier. Denk bijvoorbeeld aan harde materialen zoals panelen en tegels of zelfs stretchstoffen.

CotoDesign: personalisatie on-demand

Met de door Roland ontwikkelde CotoDesign-software als kioskoplossing voor installatie in winkels is een rijkdom aan ideeën voor reclamedragers uit stof en andere geschenkartikelen te realiseren. Zo zijn gepersonaliseerde promotie- en kantoorartikelen snel en ongecompliceerd ter plaatse te produceren in het bijzijn van de eindklant. De software is te gebruiken in combinatie met de printtoestellen van het type VersaStudio BT-12 voor rechtstreekse bedrukking van textielstoffen op basis van katoen, de gecombineerde VersaStudio BN-20-printer/snijplotter, de GS-24-desktopsnijplotter en de LD-80-laserdecorator voor bedrukking van promotieartikelen met hot foil.

VersaUV S-serie

Roland VersaUV LEF2 - 200De VersaUV S-serie is een veelzijdige modelreeks die momenteel bestaat uit 7 vlakbed- en hybride printers in verschillende groottes en configuraties. Deze serie kan reliëf- en embossed effecten met een hoogte tot 200 mm creëren op materialen met een gewicht tot 100 kg/m². Op FESPA toont Roland DG de veelzijdigheid van de serie aan de hand van het model LEC-330F-F200 met een printgebied van 760 op 1470 mm. Een bijzonder kenmerk van de VersaUV S-serie is de ECO-UV S-inkt. Deze inkt kan tot 220 procent uitrekken zonder tekenen van scheur- of barstvorming, wat ideaal is voor bedrukkingen op shrink sleeves, de verpakking van PET-flessen en andere, vacuümgevormde toepassingen.

Berichttags

Like of deel op Social Media

 •  
 •  
 •  
 •  

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.