Sakae Sagane, de voorzitter van Mimaki Europa, is met pensioen gegaan

Sagane heeft Mimaki veranderd in een wereldmerk met reputatie en een grote speler in de industrie in Europa, Midden-Oosten en Azië.

 

 

Mimaki heeft vandaag bekend gemaakt dat haar voorzitter, Sakae Sagane, die ook diende als Executive Vice President voor de Mimaki Engineering Company en Mimaki Europa geleid heeft sinds 2005, met ingang van 28 juni 2018 met pensioen gaat.

Onder leiding van Sagane is Mimaki Europe uitgegroeid van een kleine dochteronderneming tot de business unit welke de grootste omzet draait ten opzichte van alle andere Mimaki dochterondernemingen.

Tevens heeft Mimaki Europa onder zijn leiding haar netwerk van dealers en distributeurs uitgebreid door de hele regio, de overname afgewikkeld van Mimaki-nbn GmbH in 2008 (vandaag de dag Mimaki Deutschland) en Mimaki Eurasia opgericht om de specifieke vraag vanuit die regio te kunnen bedienen.

In aanvulling daarop, heeft Mimaki Europa zich geprofileerd als een belangrijke, industriele speler, haar positie verstevigd in sign, display graphics en textiel terwijl er een plaats is ingenomen in de 3D print industrie.

De jaarlijkse omzet van Mimaki Europa was €46 miljoen in 2006 en en zal tegen het einde van het fiscale jaar 2018 gegroeid zijn tot €125 miljoen wat een bijdrage is van meer dan 31% van de totale omzet van Mimaki.

“Mimaki Europa is werkelijk tot bloei gekomen onder de leiding van Sagane en hetzelfde geldt voor veel van onze klanten” zegt Yuji Ikeda, Managing Director van Mimaki Europa. “Zijn visie heeft ons van een kleine, regionale speler doen uitgroeien tot een grootmacht waar rekening mee gehouden moet worden in de markten waarin we actief zijn. Hieronder vallen ook overnames en de joint venture met Bompan in Italie wat Mimaki in staat heeft gesteld een total-solutions-provider te worden met een end-to-end ecosysteem vol oplossingen voor de groeiende digitale textielmarkt. Hij heeft ons tevens succesvol door de Europese financiele crisis geloodst en Mimaki Europa doen uitgroeien van 5 werknemers in 2005 tot meer dan 100 vandaag de dag. We danken hem oprecht voor de vele jaren van dienst en hij zal gemist worden”.

“De tijd die ik heb doorgebracht om Mimaki Europe te ontwikkelen is extreem bevredigend geweest” zegt Sagane. “We hebben een uitstekend team en het is een voorrecht geweest om met ze samen te werken. Tevens hebben we een netwerk van loyale en innovatieve klanten die ons tot grote hoogte gedreven hebben en ons beloond hebben met hun handel. Het is met een gemengd gevoel dat ik deze kleurrijke en groeiende markt verlaat en start aan de volgende fase van mijn leven.”

 

Bezoek de Mimaki Europe website

Berichttags

Like of deel op Social Media

  •  
  •  
  •  
  •