Summa neemt CadCam Technology over

Uitbreiding van activiteiten in snij- en lasertechnologie.

Summa en CadCam Technology, een expert in innovatieve lasertechnologieën voor de textielindustrie, bundelen hun krachten door een fusie van hun bedrijven. Summa neemt CadCam Technology Ltd. en haar dochteronderneming GS UK Ltd. over ter versterking van haar positie als de leidende producent van drukafwerkingsapparatuur. De gefuseerde activiteiten zullen doorgaan zoals voorheen en zullen elkaar aanvullen om klanten nog betere oplossingen te bieden.

CadCam Technology (CCT), met het hoofdkantoor in Nottingham, Verenigd Koninkrijk, is ontwikkelaar en fabrikant van zeer geavanceerde lasersnij- en lasergraveermachines. Bovendien heeft CCT een uitgebreide geschiedenis van softwareontwikkeling en is het de pionier van het integreren van beeldsystemen en cameraherkenning in afwerkapparatuur. Hun innovatieve aard heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf nog altijd toonaangevend is op het gebied van technologie en productontwikkeling. De belangrijkste markten zijn ‘soft signage’, kleding- en kledingversiering, met belangrijke klanten in de automotive-, zonnepanelen-, sportkleding- en schoenenindustrie.

In nauwe samenwerking met CCT is haar dochteronderneming GS een belangrijke Britse distributeur en testcentrum voor CCT-apparatuur. Door de distributie van apparatuur, software en benodigdheden heeft GS een zeer sterke relatie met de textielindustrie. Hun uitstekende reputatie in de markt biedt veel mogelijkheden om de kleding- en kledingversieringsactiviteiten verder te laten groeien.

“We hebben de afgelopen jaren een aanzienlijke groei in Summa gezien en de acquisitie van CCT is een echte mijlpaal voor ons”, zegt Erwin Vandousselaere, CEO van Summa. “De overeenkomst met Summa is opmerkelijk, waarbij CCT zeer innovatief en ervaren is in de kledingindustrie. Samen zullen we sterker zijn om verdere groei te realiseren.”

De specialisatie van CCT biedt op maat gemaakte oplossingen op basis van hun productaanbod en kerntechnologieën, terwijl Summa heeft bewezen dat het hoogwaardige productseries ontwikkelt en produceert. Door beide teams te combineren, heeft de organisatie experts op alle niveaus.

“Met Summa ben ik er volledig van overtuigd dat CCT continuïteit zal hebben via hun wereldwijde netwerk en goed ontwikkelde verkoop- en marketingcapaciteiten”, aldus John Bell, oprichter van CCT en GS UK. “We werken al sinds het begin van de jaren negentig samen, waar CCT de controllers van Summa gebruikt en Summa de software van CCT gebruikt. Dat maakt Summa onze ideale partner om het bedrijf uit te breiden.”

Door de overname breidt Summa zijn technologische middelen uit in de sign-industrie met een focus op de textielindustrie in alle belangrijke regio’s van de wereld. De ambitie is om zich volledig te concentreren op een grotere geografische, maar ook op marktuitbreiding en om nieuwe innovatieve producten vrij te geven. Na verloop van tijd zal de Summa-productportfolio worden verrijkt met een hypermoderne laserproductlijn.

Berichttags

Like of deel op Social Media

  •  
  •  
  •  
  •