Tutorial: Lokaal WordPress websites ontwikkelen met Local By Flywheel

Deze tutorial is voor iedereen die lokaal WordPress websites wil ontwikkelen.

Of het nou is omdat je jezelf meer bekend wil maken met WordPress, zaken wil uittesten zoals thema’s of plugins of een professional bent, dan is lokaal ontwikkelen een goede optie. Het voordeel hiervan is dat je geen webhosting nodig hebt en ook niet constant je updates naar je online account moet pushen voordat je het kunt zien.

In deze tutorial gebruiken we de gratis community versie van Local By Flywheel. Deze heeft in principe al meer dan genoeg functionaliteit voor de beginnende of gevorderde gebruiker.

Na het installeren en het openen van het programma, krijg je het startscherm te zien. Zoals je kunt zien is de interface heel erg simpel en duidelijk.

Local By Flywheel startscherm

 

Klik op de groene + CREATE A NEW SITE button om je eerste, lokale ontwikkelomgeving op te zetten. In het volgende scherm kun je de naam van je site  opgeven. De overige opties zijn niet direct belangrijk op dit moment.

 

Hierna krijg je een scherm waarin je de exacte ontwikkelomgeving kunt bepalen zoals PHP versie, mySQL versie en NGINX vs. Apache. Voor Local By Flywheel is de standaardomgeving (Preferred) goed en ook iets sneller dan een Custom omgeving. Klik hierna op de Continue button.

Local By Flywheel ontwikkelomgeving

 

In het volgende scherm geef je je gebruikersnaam en wachtwoord op. Let op dat dit de gegevens van het administrator account zijn, dus onthou deze goed! Klik hierna op Add Site en je ontwikkelomgeving wordt opgezet.

 

Hierna zal Local By Flywheel je vragen om je wachtwoord, omdat er een aanpassing aan je hosts file gedaan moet worden. Zodra je je wachtwoord van je computer ingevoerd hebt, is je omgeving klaar voor gebruik. Ik adviseer je echter wel om direct op de SSL-tab te klikken, op de Trust button te klikken en hierna wederom je wachtwoord van je computer in te voeren. Hierna is je site klaar voor SSL/https wat door de zoekmachines vereist wordt.

Local By Flywheel SSL

 

Klik hierna op de Admin button om naar het loginscherm van WordPress te gaan. Geef in dit scherm je gebruikersnaam en wachtwoord op wat je tijdens het opzetten van je ontwikkelomgeving hebt gekozen. Wat ik je hierna met klem wil adviseren is om direct naar Settings (Instellingen), General (Algemeen) te gaan en de WordPress URL en Site URL van http:// aan te passen naar https://. Hierna moet je nog een keer opnieuw inloggen omdat je nu van een beveiligde verbinding gebruik maakt. Mocht je deze website ooit online gaan publiceren, zorg dan wel dat die hosting ook gebruik maakt van SSL.

Dit is de korte versie om zo snel als mogelijk een lokale ontwikkelomgeving op te zetten.

 

Voor een iets meer uitgebreide uitleg over hoe je je website kunt backuppen, van lokaal naar online kunt publiceren en vice versa en de Blueprint functionaliteit gebruiken bekijk dan de video. Eventuele vragen of opmerkingen kun je in de reacties achterlaten.

 

Berichttags

Like of deel op Social Media

  • 1
  •  
  •  
  •  

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.