Tweedaagse training InDesign en Toegankelijke PDF-A/2U

Zijn je PDF-bestanden al toegankelijk volgens de WCAG2-norm? Let op, vanaf september 2018 is dat verplicht. Tenminste, voor PDF’s en websites van en voor de overheid.

Op 1 en 8 november start bij voldoende interesse (minimaal 3 maximaal 6) een tweedaagse training InDesign en Toegankelijke PDF (A/2U) bij Opatel door Frans van der Geest.

In deze training leer je hoe je InDesign-bestanden zo opzet dat ze voldoen aan deze norm. En na afloop krijg je toegang tot 36 video tutorials. Handig om alles wat je hebt geleerd op je gemak terug te kijken.

 

 

Wat leer je in deze cursus?

In deze training leer je hoe je in InDesign bestanden zo opzet dat ze voldoen aan de WCAG2-norm voor toegankelijkheid. Wat is het geval? Vanaf september 2018 is dit verplicht voor websites en PDF-bestanden van en voor de overheid. Voor PDF’s geldt dan de WCAG2 PDF-A/U2 norm, gecontroleerd met PAC3. Behalve InDesign gebruiken we Acrobat Pro voor controle en bewerken, alsmede de zogenaamde PAC3 check.

 

Welke voorkennis heb je nodig?

Om aan deze cursus deel te nemen heb je kennis van InDesign nodig. Op zijn minst op het niveau van de cursus InDesign Basis. Kennis van Acrobat Pro is niet vereist.

 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is voor DTP-ers en ontwerpers die opdrachten krijgen waarvoor deze normering verplicht is. Dat zullen veelal opdrachten vanuit de overheid zijn.

 

Klik hier voor meer informatie en op je op te geven.

 

Berichttags

Like of deel op Social Media

  •  
  •  
  •  
  •