Probleem met Adobe Fonts

DWQA QuestionsCategorie: OntwerpProbleem met Adobe Fonts
Femke asked 2 maanden ago

Dag, Ik hoop dat iemand hier het antwoord op weet. Ik ben startend DTP-er en heb sinds kort het Adobe pakket aangeschaft. Ik heb nu al een paar keer meegemaakt dat ik mijn werk heb opgeslagen (in Illustrator en InDesign, beiden geven hetzelfde probleem) en het vervolgens weer open en dat dan de fonts verdwenen zijn. Tekst is dan roze gemarkeerd en ik krijg een melding dat de fonts niet geactiveerd zijn. Terwijl ze in Adobe Fonts op actief staan. In het fonts venster in het rechtermenu in InDesign staat het betreffende font dan ineens tussen vierkante haken. Weet iemand hoe ik dit op kan lossen? Heb het al een paar keer meegemaakt net vóór een deadline en dat is ontzettend frustrerend. Mijn laptop is trouwens hartstikke nieuw en speciaal voor zware tekenprogramma’s, dus iets met geheugen lijkt me onwaarschijnlijk. Hoop dat iemand weet wat ik verkeerd doe of wat er verkeerd gaat.Met vriendelijke groet, Femke

DTP2 Staf replied 2 maanden ago

En, is je probleem inmiddels verholpen?

1 Antwoorden
DTP2 Staf answered 2 maanden ago

Hi Femke,

Ik gebruik ook Adobe Fonts, maar heb gelukkig niet de problemen die jij aangeeft. Dit is een officiele link naar de Adobe pagina waar ze troubleshooting bieden voor de problemen die jij omschrijft. Wellicht dat hier iets tussen staat wat je kunt proberen.

https://helpx.adobe.com/fonts/kb/troubleshoot-font-activation.html

Mocht je het opgelost hebben, zou je dat dan aub ook hier willen delen zodat andere mensen er hopelijk ook van kunnen profiteren?