Software om contactafdruk te maken

DWQA QuestionsCategorie: SoftwareSoftware om contactafdruk te maken
Archivemaster Staf asked 2 maanden ago

Ik ben op zoek naar simpele software waarmee je contact afdrukken kunt maken, van bijv. een map op een harde schijf maar ook van bijv. de inhoud van een cd. De software moet zowel onder Windows als op Mac te gebruiken zijn en zowel fotobestanden als vector illustraties (ai files) kunnen weergeven.

In de bridge van CS (cc 2014) kun je het helaas alleen nog maar per map, de onderliggende mappen kun je niet mee laten nemen zoals dat vroeger in photoshop kon. Weet iemand raad?

2 Antwoorden
Archivemaster Staf answered 2 maanden ago

Ik maak nog steeds een contactblad met thumbnails in Bridge CC. Is dat wat je bedoelt of bedoel je iets anders. Anders kun je lightroom een contactblad maken, werkt echter alleen maar met image files dus geen .ai en .pdf enz.

Archivemaster Staf answered 2 maanden ago

Dank voor je antwoord. Bedoel je via extra / Photoshop en dan contactblad? Die functie in Bridge ken ik, maar die neemt geen onderliggende mappen mee. Maar het gaat er meer om dat CS een beetje veel is om aan te schaffen.

Ik zoek eigenlijk software die ik alleen voor dit doel aan kan schaffen (dus niet te duur) voor een stagiaire die geen grafische kennis heeft en op een pc die niet zo heel snel is moet werken. Ik wil namelijk een heel archief dat op cd s staat in kaart brengen, dus van iedere cd een overzichtje van wat er op staat. Aan alleen de documentnamen heb ik vaak niet veel, het is prettig om er beeld bij te hebben.