XEIKON Café Europe 2019 presenteert academy programma

Technologisch neutraal forum om bij te leren biedt deskundige inzichten in alle aspecten van digitale productie en een brede waaier aan eindgebruikstoepassingen.

Xeikon Café Europe 2019 (www.xeikoncafe.com), dat van 26 tot en met 28 maart plaatsvindt in Antwerpen, België, betekent de terugkeer van de educatieve Academy. Het Academy-programma werpt een grondige blik op omzetgenererende kansen vanuit zowel een bedrijfs- als een technologieperspectief en omvat een reeks parallelle sessies.

De Business Talks helpen aanwezigen om kennis en inzichten op te doen over bedrijfskansen, terwijl de praktijkgerichte Tech Talks de focus leggen op de technische kenmerken van een brede waaier aan eindgebruikstoepassingen. Elk daarvan zal inclusief een technologiedemo zijn of erdoor worden gevolgd op een van de aanwezige drukpersen met live productie van een eindgebruikstoepassing die relevant is op basis van de inhoud van de sessie. Een overzicht van alle Academy-sessies is hieronder te vinden of is beschikbaar in de Xeikon Café-eventapp. Wie de Xeikon Café-app wil installeren, kan hier klikken of gewoon de Eventmobi-app in de iTunes Store of op Google Play downloaden en de code ‘xceurope’ invoeren.

“Xeikon Café Academy biedt bezoekers van het evenement een waardevolle gelegenheid om bij te leren”, legt Danny Mertens van Xeikon Café uit. “Het doel is om hen te voorzien van praktische informatie die ze mee naar huis kunnen nemen om nieuwe bedrijfskansen en toepassingen te ontwikkelen die een toegevoegde waarde bieden voor hun klanten. Zowel de Business Talks als de Tech Talks vestigen ook de aandacht op de meerwaarde die voortvloeit uit de nauwe samenwerking tussen alle Xeikon Café-partners, die allemaal hun technische expertise delen. Met andere woorden: het geheel is meer dan de som der delen. Daar komt nog bij dat deelnemers dankzij de mogelijkheid om Academy-sessies te combineren met een demo ter plaatse een onmisbaar gedetailleerd beeld krijgen om deze ideeën te kunnen toepassen in hun bedrijf.”

 

 

In aanvulling op de uiterst leerrijke inhoud van de Academy vindt ook elke ochtend de Xeikon Café Conference plaats met een aanbod van thought leadership content door uiteenlopende aanwezige merken en printprofessionals, onder wie Keynote Trend Researcher Aljan De Boer, DS Smith, Continental Foods, Tough Crowd, Eurocod, Leaderform en Tapecon.

Details van het Academy-programma: BUSINESS TALKS

Wegwijs gemaakt worden in de kansen die digitaal biedt

Voor bezoekers die overwegen om digitaal toe te voegen aan hun portfolio voor etiketten- en verpakkingsproductie of het aandeel digitale technologie dat ze nu hebben, willen vergroten. Deze sessie verkent een aantal kansen voor bedrijfsgroei die digitaal creëert.

De match van digitaal en flexo perfectioneren

Deze sessie helpt bezoekers om te beslissen wanneer het efficiënter is om digitaal te gebruiken in plaats van flexo of offset. Ze krijgen inzichten aangereikt over hoe digitale productie de rendabiliteit van een conventionele drukkerij kan verbeteren en kan helpen om meer klanten aan te trekken.

De juiste druktechnologie kiezen: motoren voor succes

De meeste label converters hebben inzicht in de verschillende digitale druktechnologieën die vandaag de dag op de markt beschikbaar zijn. Maar zijn ze zich ook bewust van de specifieke kenmerken en voordelen van elke technologie? Deze sessie biedt een technologisch neutrale benadering om de meest optimale technologie te kiezen.

Digitale productiedoelen van een hoger niveau: hoe bereik je ze?

Dit is een expertsessie waarin talrijke tips & tricks worden gedeeld over hoe je het maximale haalt uit digitale productie, je activiteiten continu verbetert door meer te besparen op tijd, verspilling/afval en kosten en uiteindelijk je winstmarges en serviceniveau verhoogt.

Details van het Academy-programma: TECH TALKS

Vat krijgen op de complexiteit van digitale in-mould labels

Deze technische sessie is gewijd aan het ontrafelen van het mysterie en de complexiteit rond in-mould labels met een hoge attentiewaarde. Er wordt in detail ingegaan op hoe digitale productie te implementeren is als een aanvulling op conventioneel drukken.

Wanneer voedselveiligheid en kwaliteit ertoe doen: kosten- en toepassingsvoordelen met droge toner

Sprekers zullen vanuit een technologisch oogpunt de voordelen schetsen van digitale productie met elektrofotografie (EP) met droge toner. Daarnaast zullen ze ook een opsomming geven van de specifieke vereisten voor het produceren van etiketten voor toepassingen op het gebied van voeding, dranken, wijn, sterke dranken en farmaceutische producten. Bij elke toepassing komen er immers typische esthetische en functionele eisen kijken.

Kosten- en toepassingsvoordelen van UV-inkjet: vooruitgeholpen worden met alles wat je moet weten

Deze sessie gaat in op UV-inkjettechnologie om vragen te beantwoorden over productievereisten en kosten die specifiek gerelateerd zijn aan toepassingen voor huishoudelijke producten, industriële producten, duurzame goederen en schoonheidsproducten.

Showcase van een hybride oplossing voor productie van kleine oplagen karton en etiketten

Digitale productie helpt om een antwoord te bieden op uitdagingen van merken en in te spelen op seizoensgebonden eisen en de veranderende marktvraag. Digitaal is zelfs nóg waardevoller wanneer productie van kleine oplagen karton en etiketten in één productierun wordt gecombineerd dankzij slimme, geautomatiseerde workflowprocessen.

Te heet om aan te pakken? Hoe ontketen je de kracht van onbeperkte reclame op papieren bekers

In deze sessie krijgen bezoekers de technische basics aangereikt over hoe een papieren beker wordt gemaakt. Ze leren hoe ze hun digitale drukuitrusting optimaal kunnen benutten om te profiteren van onbeperkte advertentiemogelijkheden op papieren bekers terwijl ze naleving van de voedselveiligheid veiligstellen.

Stazakken: een kans die verder reikt dan je labels

Een van de snelstgroeiende soorten flexibele verpakkingen, stazakken, worden vaak gepercipieerd als premiumverpakkingen. Digitale productie stelt etikettendrukkers en converters in staat om een unieke service te bieden en voordeel te halen uit kwalitatief hoogwaardige, rendabele lagere volumes en kortere doorlooptijden.

Hoe vlot verlopen je activiteiten? Pak ze bedrijfsmatig slim aan met end-to-end productie

Een sessie die een must is voor iedere drukker die zijn digitale productiesetup optimaal wil benutten voor optimale bedrijfsresultaten. Experts zullen een diepgaande bespreking bieden van een volwaardige end-to-end digitale etikettenproductie die prepress, drukken, converting en kwaliteitscontrole integreert.

Brandend actueel: inspelen op het aanhoudende succes van digitale etiketten voor hittetransfer

Of het nu gaat om promotiemateriaal of plastic recipiënten of verpakkingen: digitale decoratie via hittetransfer kan nieuwe deuren openen voor je bedrijf. In deze sessie wordt in detail ingegaan op hoe digitale productie te gebruiken is voor elke toepassing met hittetransfer en hoe je die sneller en in een veel hogere kwaliteit levert.

De rol van de ontwerper in een succesvolle verpakkings- en etikettenworkflow

Een niet te missen sessie voor iedereen die betrokken is bij de prepress. Om een workflow efficiënt en effectief te laten verlopen, speelt de ontwerper onmiskenbaar een belangrijke rol als verantwoordelijke voor graphics, beelden, artwork, lay-out en het definitieve jobbestand. Deze sessie bespreekt de belangrijkste knelpunten en technische uitdagingen en hoe je ze aanpakt.

Het nieuwe normaal in digitaal kleurbeheer

Door de toenemende vraag van wereldmerken naar kleurovereenkomst voor alle geografische regio’s en substraten wordt het voor flexo-etikettendrukkers een steeds grotere uitdaging om tot op de pixel perfecte kleurafstemming te realiseren met merk- en Pantone-kleuren. Hoe voldoe je op betrouwbare wijze aan die kleureisen? In deze sessie krijg je het antwoord.

Op de hoogte blijven van nieuwe regelgevingen inzake voedselveiligheid (sessie alleen op wensdag 27 maart)

Voedselveiligheid is van het allergrootste belang als je etiketten of verpakkingen produceert voor een voedselproduct, ongeacht welke soort. Deze sessie geeft inzichten in de voedselveiligheidsaspecten van alle druktechnologieën. Tegelijkertijd krijg je een update van nieuwe en op til zijnde regelgevingen.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie, praktische details en details van het programma voor Xeikon Café Europe 2019 terecht op www.xeikoncafe.com en de eventapp downloaden. Tickets kunnen rechtstreeks op de website van het evenement worden gereserveerd.

Berichttags

Like of deel op Social Media

  • 1
  •  
  •  
  •  

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.