Xeikon introduceert panther duracure: een unieke droogtechnologie

Xeikon heeft een patent aangevraagd op haar Panther DuraCure UV-droogtechnologie voor gebruik in combinatie met Xeikon PantherCure UV-inkten. Deze unieke droogtechnologie tilt de prestaties van de digitale drukpersen van de Xeikon Panther UV-inkjetserie naar een nieuw niveau. De Panther DuraCure-droogtechnologie is een unieke techniek die zorgt voor optimale glanseffecten in alle kleuren en ook een ultieme duurzaamheid oplevert voor meerdere toepassingen in meerdere sectoren. Belangrijke voordelen zijn het consistente drooggedrag, de lange duurzaamheid en het laagst mogelijke energieverbruik.

Xeikon_Panther DuraCure

Jeroen Van Bauwel, Director Product Management, zegt: “DuraCure is de nieuwste stap vooruit in onze strategie om een portfolio van complementaire oplossingen aan te bieden. Zo spelen wij in op vraag vanuit de sector. Een goed drooggedrag is een belangrijke factor voor wie wil investeren in UV-inkjetprinttechnologie. De kwaliteit en duurzaamheid met DuraCure breiden de mogelijkheden van deze digitale druktechnologie uit. Ze creëren zeer aantrekkelijke opportuniteiten. Zo kan de nieuwe DuraCure-droogtechnologie zorgen voor een optimale droging van een brede waaier aan toepassingen. Bij gebruik in combinatie met onze PantherCure UV-inkten en -substraten levert het samenspel van de technologieën resultaten van de hoogste kwaliteit op, wat onze klanten bedrijfskansen met toegevoegde waarde biedt.”

 

Hoe het droogproces werkt

Gecombineerd met de digitale drukpersen van de Panther UV-inkjetserie werkt het Panther DuraCure-droogproces op een aantal manieren voordelig. UV-tussendroging, zeg maar UV pinning, van wit voorkomt dat de inkt zich verspreidt en uitloopt in de CMYK-inkten. Dat zorgt ervoor dat de CMYK-beeldkwaliteit op het hoogste niveau wordt gehandhaafd. Door UV pinning na zwart toe te passen volgend op de CMYK-overdracht, ‘bevriest’ DuraCure alle kleuren in het beeld en handhaaft het een uniforme optimale kleurbriljantie en glans. Het gebruik van LED-droging met de kenmerkende mogelijkheid om diep in de inktlagen door te dringen in combinatie met HG- of kwikdroging voor lichte maar effectieve droging van het oppervlak van de UV-inkt biedt het beste van twee werelden. Het intelligente gebruik van deze bestaande technologieën is wat het verschil maakt. Ze bundelen hun krachten op een optimale manier om minder energie te verbruiken, wat op zijn beurt een positieve impact heeft op de levensduur van de drooglampen.

Van Bauwel besluit: “De combinatie van al deze droogstappen resulteert in de meest duurzame en effectieve droogoplossing die vandaag op de markt beschikbaar is. Daarom hebben we een patent aangevraagd voor onze Panther DuraCure-droogtechnologie. Xeikon blijft streven naar uitmuntendheid door elk facet van haar portfolio te versterken. Dankzij Xeikon’s zeer lange staat van dienst, aanzienlijke kennis van de markt voor digitaal etikettendrukwerk en toegang tot marktleidende technologieën als onderdeel van Flint Group kunnen wij bij Xeikon onze klanten de allerbeste producten en diensten aanbieden.”

Berichttags

Like of deel op Social Media

  •  
  •  
  •  
  •  

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.